Energetikai Rekonstrukció Gemzsén

TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00036:

Projekt címe: Energetikai Rekonstrukció Gemzsén

Projekt leírása:

A projekt célja az Önkormányzati Hivatal korszerűsítése. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése, megújuló energiahordozókkal való ellátása vált valóra. A projekt 53,31 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően az épület külső hőszigetelő burkolattal látták el, a nyílászárókat korszerű 1,15 W/m2K együtthatójú szerkezetűre cserélték és akadálymentesítésre is sor került, továbbá 5 kW-os napelemes rendszer került telepítésre, melynek köszönhetően az épület közüzemi számlái is jelentősen csökkenek.

Az Önkormányzat legfőbb célkitűzése, olyan fejlesztések vállalása, melyekkel a megvalósuló eszközöket, programokat a működés során is finanszírozni tudja. Fontosnak tartja, hogy a fejlesztés során azok az igények kerüljenek előtérbe, melyek olyan probléma megoldására, igény kielégítésére irányulnak, melyek alapelve a településüzemeltetési és közszolgáltatási feladatokhoz kapcsolódnak, valamint a működési kiadások csökkenésével járnak.

A fejlesztés során fontos, hogy a fejlesztés eredményeként a kiadások csökkenjenek, a település komfortfokozata javuljon, valamint az Önkormányzati kötelező feladat ellátását, infrastruktúráját megteremtse.

Támogatás összege és mértéke: 51 531 159 Ft, 100%

Megvalósítási időszak: 2017.10.01.-2018.10.31.

Kedvezményezett neve: Gemzse Község Önkormányzata

 

2018.04.04

GEMZSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA