ELEKTRONIKAI REKONSTRUKCIÓ GEMZSÉN – TOP-3.2.1-15-SB1

Gemzse Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett elektronikai rekonstrukció Gemzsén elnevezésű pályázati konstrukcióban 53,31 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert

A pályázati felhívásra az Gemzse Község Önkormányzata 2016.06.30-án nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2018.10.31-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00036. A fejlesztés célja az Önkormányzati Hivatal korszerűsítése. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése, megújuló energiahordozókkal való ellátása vált valóra. A projekt 53,31 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően az épület külső hőszigetelő burkolattal látták el, a nyílászárókat korszerű 1,15 W/m2K együtthatójú szerkezetűre cserélték és akadálymentesítésre is sor került, továbbá 5 kW-os napelemes rendszer került telepítésre, melynek köszönhetően az épület közüzemi számlái is jelentősen csökkenek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ kérhető:

Varga Sándor, polgármester

Elérhetőség:     Tel. 06-45/898-012

E-mail: gemzsekozsegonkormanyzata@gmail.com